Петта обука за фундаментални права

Сите сме дел од ова општество
March 25, 2018
Средба со ОУ,,Малина Попиванова”-Кочани
April 20, 2018

Петта обука за фундаментални права

На ден 10.04.2018 година со почеток во 10 часот во просториите на центарот Романо Вило во Кочани се одржа петта обука за фундаментални права, родителство и родови прашања. На оваа обука имавме 19 учесници. На оваа средба учесниците проследија две инспиративни приказни. Едната приказна ,,Со игла и конец” за младата вредна и упорна ромска жена од Кичево и другата приказна ,,За љубов на внуките” каде што Атије од Велес прави се што може за да обезбеди нормален живот за нејзините внуки. По завршувањето на кратките инцпиративни приказни следеше дискусија.