October 16, 2018

Прва обука за партнерски организации и целната група вклучени во рамки на проектот „Социјална инклузија на ромски жители и повратници во Македонија

 На ден 15.10.2018 година со почеток во 10:00 часот,  во просториите на центарот на  „Романо вило” – Кочани се одржа првата обука за партнерски организаци и целната група вклучени во рамки […]
September 20, 2018

Тркалезна маса ,,Сите сме дел од ова општество”

  Тркалезна маса 14.09.2018година Во рамките на проектот „Сите сме дел од ова општество” имплементиран од здружението „Романо Вило”-Кочани,  грант на Национален Ромски Центар- Куманово и […]
September 13, 2018

Шеста обука за фундаментални права

На ден 12.09.2018 година со почеток во 10:00 часот,  во просториите на центарот на  „Романо вило” – Кочани се одржа средба со адвокат и лица кои се соочуваат со проблеми […]
August 24, 2018

Втора интерактивна, креативна, иновативна и аудиовизуелна работилница

Во рамките на проектот „Сите сме дел од ова општество” имплементиран од здружението „Романо Вило”-Кочани,  грант на Национален Ромски Центар- Куманово и Паблик – Скопје, финансиран […]